login   |    register
True Details [ MORE REVIEWS ] [ WEBSITE ] [ NEW STORIES ]

In-Box Review
148
Gloster Gladiator Mk II cockpit-detalj set

by: Rowan Baylis [ MERLIN ]


Originally published on:
Armorama

Gjutningen är utmärkt - det enda felet jag kunde hitta i mitt exemplar var en liten luftbubbla, som ändå kommer att vara dold av sätet när det är klart.

Detaljrikedomen är superb och delarna är en klar förbättring jämfört med Rodens orginal. Sätet har "ingjuten" säkerhetssele som ser riktigt bra ut, medan den bakre väggen och golvet är av hög kvalitet, med riktigt fina detaljer.

Det är dock ingen sats för nyböjare, och det krävs en hel del förberedelser för att det ska bli bra. "Sidoväggarna" är väldigt tunna och måste trimmas för att få ett ramverk som ersätter Rodens väldigt felaktiga detaljer som sitter på flygkropps halvorna.

Instruktionerna är väldigt bra, med detaljerade ritningar över var alla delarna ska sitta någonstans. Färger finns angivna, med referenser till flera olika märken.

Det enda jag ställer mig tveksam till är instrumentpanelen; instruktionerna anger att färgen ska vara fernissat trä. Vad jag vet från mitt referensmaterial, så förekom detta möjligen på plan som gick till export (t.ex. Sverige och Finland som hade ett annat upplägg på instrumenten. Den som medföljer satsen är i RAF utförande, och förefaller vara svart på mina foton.

Slutsats
Detta är ett mycket bra detalj set, som vida överträffar detaljrikedomen på Rodens modell. Det är kanse en smula för komplext för nybörjare, men nogrannt arbete och målning kan göra din Gladiator till en vinnare. Rekommenderas högt.

Ett stort tack till MMD-Squadron för att ha försett meg med ett provexemplar.

Kom ihåg, när du kontaktar försäljare eller tillverkare, att nämna att du såg deras produkt recensserad här på ARMORAMA

Översättning av Rowan Baylis orginalartikel gjord av Thomas Bertilsson
SUMMARY
True Details Gladiator cockpit-detalj set är avsett att användas för Rodens 1/48 Gladiator Mk II och Sea Gladiator modeller. (Ett annat set - TD 495 - finns för Mk I). Satsen innehåller 27 delar i resin och ersätter nästan alla delar i orginalmodellen.
Percentage Rating
90%
  Scale: 1:48
  Mfg. ID: TD48496
  Suggested Retail: $8-96
  Related Link: 
  PUBLISHED: Nov 30, 2004
  NATIONALITY: United Kingdom
NETWORK-WIDE AVERAGE RATINGS
  THIS REVIEWER: 88.35%
  MAKER/PUBLISHER: 84.64%

About Rowan Baylis (Merlin)
FROM: NO REGIONAL SELECTED, UNITED KINGDOM

I've been modelling for about 40 years, on and off. While I'm happy to build anything, my interests lie primarily in 1/48 scale aircraft. I mostly concentrate on WW2 subjects, although I'm also interested in WW1, Golden Age aviation and the early Jet Age - and have even been known to build the occas...

Copyright ©2020 text by Rowan Baylis [ MERLIN ]. Images also by copyright holder unless otherwise noted. Opinions expressed are those of the author(s) and not necessarily those of Armorama. All rights reserved.


   

What's Your Opinion?


Photos
Click image to enlarge
  • Gladiator_pats
  • Gladiator_seat
  • Gladiator_1
  • Gladiator_rear
  • Gladiator_sidewalls
  • Hunter_details1
  • Gladiator_panel